Ontspanningsmassage

 

 

Workshop Ontspanningsmassage

“Basisgrepen voor ontspannings massage”

Voor 2 personen, bij voorkeur iemand die jij kent zoals een kennis, partner, etc. Het is belangrijk dat je wel een eigen oefen partner mee neemt. Omdat je bij elkaar oefent op de massage tafel.
Let er a.u.b. wel op dat jullie beiden interesse hebben in masseren in het algemeen, Ik geef mijn passie en kennis door en mijn manier van werken, dat doe ik graag, maar dan wel aan mensen die er voor open staan. Let er dus op dat de ander met wie jij de workshop wilt gaan volgen, open staat voor masseren. Een ontspannen sfeer is de basis en zeer belangrijk!

Workshop Ontspanningsmassage

Deze workshop richt zich op mensen die willen leren op een eenvoudige manier massage in huiselijke kring te kunnen geven. Hier leer je een aantal eenvoudige basis technieken om op verantwoorde wijze een heerlijke ontspanningsmassage te geven: de onderdelen die behandeld worden zijn: rug-nek/schouders-billen-benen-voeten-gezicht-borstkast-buik-armen en de voeten als afsluiting.
We hebben het kort even over de anatomie en bespreken wanneer je wel en wanneer je niet mag masseren! Vervolgens gaan we beginnen met het praktische deel. De rest van de tijd nemen we om rustig met elkaar te oefenen. Om te leren een massage te geven die zowel voor de ontvanger als voor de gever ontspannend is. Ik zal de grepen voordoen en erop toezien dat jullie deze grepen goed uitvoeren. Mogelijk kunnen wij niet alle grepen behandelen, maar dat is iets om thuis mee te oefenen. Je kunt ook zelf bepalen welke delen wij behandelen: als jullie beiden alleen de achterzijde willen behandelen dan kan dat en kun je de voorzijde zelf thuis oefenen, of andersom. Graag vooraf aangeven.

Workshop deelmassage

Deze workshop richt zich op een deel van het lichaam b.v. rug/nek-schouders. De kosten hiervoor zijn afh. van de duur, je kunt voor nadere info contact met me opnemen. Je kunt voor deze workshop elke deelmassage kiezen. Bij deze deelmassage komt ieder 1x aan de beurt om te masseren en 1x om gemasseerd te worden.

Rug/ nek-schouders workshop: duur ong 2 uur, kosten: 90,- totaal voor 2 personen.

Vervolg workshop

Je kunt er voor kiezen om na een tijdje, de workshop nog een keer te volgen, waarbij we de zijde behandelen die de een de andere keer niet deed en andersom: Zo heb je beiden alle twee de zijden een keer gedaan! De kosten hiervoor blijven hetzelfde.

Voor gevorderden:

Als je al ervaring hebt met massage, b.v. sportmassage, kan ik deze workshop iets aanpassen en meer gevorderde massage technieken behandelen: dit is zeker mogelijk! Je kunt deze workshop dan ook alleen volgen, je kunt dan op mij oefenen waarbij ik jouw gericht aanwijzingen kan geven tijdens het oefenen.

Manier van werken

Eerst volgt er een theoretisch deel, wat ongeveer 15 minuten duurt. Vervolgens beginnen wij aan het praktische deel: een persoon gaat op de tafel liggen, hij/zij wordt geheel afgedekt met handdoeken, waarna ik de gehele achterzijde behandel en voor doe aan de ander. Deze oefent elke handeling op de persoon die op de behandletafel ligt, dit duurt ongeveer 80 minuten. Vervolgens wisselen wij: degene die heeft gemasseerd gaat nu op de tafel liggen, en de ander gaat masseren: ik behandel vervolgens de hele voorzijde samen met degene die masseert, dit duurt ook ongeveer 80 minuten.

In de tussentijd kun je gewoon drinken en zo veel mogelijk vragen stellen. Ik zal ook zo veel mogelijk informatie geven in de tussentijd.

Je krijgt ieder een map mee naar huis, waar alle grepen omschreven staan. Verder krijg ieder een flesje massageolie mee van 100ml.

Om rekening mee te houden: Zorg zelf voor je lunch, deze zit niet bij de prijs bij inbegrepen, houdt hier rekening mee als je van ver komt! Koffie/thee, sappen en wat lekkers staat wel voor je klaar.

Duur

ongeveer tussen de 2 en max. 3 uur, dat hangt ervan af hoe snel we door de stof kunnen gaan.

Kosten

Totaal voor 2 personen €115,- incl. 19% b.t.w., Betaling contant

Afspraak

Alle afspraken gaan in onderling overleg. Ik vraag wel een vast telefoonnummer van jouw, ter controle/bevestiging. Houd je a.u.b. strikt aan de afgesproken tijd.!

Annulering

Annulering van een workshop is kosteloos mogelijk tot 24 uur voor aanvang. Bij annulering binnen 24 uur voor aanvang van de workshop zijn de volledige kosten voor de sessie verschuldigd.

Kleding

Het enige waar je rekening mee moet houden is de kleding die je aandoet, hou rekening met het feit dat je zelf moet masseren en wordt gemasseerd, zorg dat je kleding aan hebt dat makkelijk zit en waarin je je vrij kunt bewegen, ook is het handig een korte slip aan te doen ipv een short of lange slip: dit is niet handig met masseren. Geen sieraden dragen aub.

Waarom een workshop bij mij volgen:

Ik behandel alle basisgrepen voor een algehele lichaams ontspanningsmassage: tijdens de workshop kan ik deze niet in 3 uur behandelen maar die kun je dan samen thuis oefenen! Ik werk in hele kleine groepen zodat ik maximale, persoonlijke aandacht kan geven en je waar krijgt voor je geld. Tijdens de workshop mag ieder een deel(1.5 uur) masseren en een deel wordt je gemasseerd. Wees niet bang dat je mij verkeerd/niet helemaal goed nadoet met masseren, ik ga hier op een ontspannen manier mee om en geef je de ruimte. Het hoeft heus niet allemaal gelijk goed te gaan. Het is voor mij niet nieuw, dus ik weet wat lastig is en wat niet. De workshop die ik geef is op een manier zoals ik een massage geef, neem de informatie op en doe er later mee wat je wilt, ik ben daar vrij nuchter in: ieder geeft een massage op zijn manier.

Ik vind het zelf veel prettiger om in kleine groepen van 2 personen te werken, veel persoonlijker en relaxter en ik kan me goed voorstellen dat het prettiger is om met een bekende deze workshop te doen dan met een vreemde.

Als cadeau is het natuurlijk erg leuk en origineel een dergelijke workshop te geven aan een bekende en deze samen te volgen!

Tevens geef ik ook de workshop Hot stonemassage! Met dezelfde voorwaarden en kosten als hier boven.

 

.

© TEXT AND GRAPHICS FRANCE