Oorkaarsen

 

 

Oorkaarsen behandeling met een hoofd massage

Oorkaarsen therapie is oorspronkelijk afkomstig van de Hopi indianen uit Zuid Amerika. Oorkaarsen zijn opgerolde strookjes linnen of katoen, gedrenkt in bijenwas en geneeskrachtige kruiden.

Oorkaarsen stimuleren de doorbloeding en lymfestroom in oren, keel, neus- en bijholten. Ze werken in, op de diep in het oor liggende accupunctuur punten, het trommelvlies, het middenoor en het evenwichtsorgaan.

De behandeling,

Je gaat op de behandeltafel liggen op je zij met je hoofd op een kussen. De kaars is aan een kant gekenmerkt. De andere kant van de kaars wordt aangestoken. De kaars wordt met het niet brandende gedeelte zachtjes met een draaiende beweging een klein stukje in het oor gebracht. Daarna wordt de kaars rechtop vastgehouden.

Tijdens het branden van de oorkaars hoor je een ruisend of knisperend geluid ik vergelijk het een beetje met het geluid van een openhaard. Het knusse gezellige geluid en de geproduceerde warmte geven een effectieve massage aan het trommelvlies en de gehoorgang, waardoor o.a. de doorbloeding en plaatselijke acupunctuurpunten worden gestimuleerd. Deze lichamelijke prikkel wordt bijna onmiddellijk na het aanwenden beschreven als een weldadig gevoel, druk en pijnverminderend, vooral in hoofd en oorgebied. Spontaan kan dit ook een vrijere neusademhaling en een beter geurvermogen tot gevolg hebben, ook bij een tot dan toe verstopte neus.

Een oorkaars brand 10 tot 15 minuten per oor. Vervolgens krijg je een hoofd-, hand- en voet massage dit stimuleert het uitscheiden van de afvalstoffen. Na afloop wordt er een rust moment gegeven van een aantal minuten. Deze totale behandeling duurt ongeveer een uur.

Contra indicaties

Toepassing van Hopi Oorkaarsen raden wij af bij een geperforeerd trommelvlies, in geval van allergische reactie, bij acute oorontstekingen, bij geïmplanteerde gehoorbeentjes bij eczeem of schimmel–infecties en bij epilepsie–patiënten.

.

© TEXT AND GRAPHICS FRANCE