Hot Stone Massage

 

 

Hot Stone Massage

Hot Stone Massage is een gecombineerde vorm van intuïtieve massage en aromatherapie, vanuit de gedachtegang "Geest, Ziel en Lichaam zijn één". De massage heeft een diepe ontspannende en helende werking. De thermotherapie kan bestaan uit hete, warme en koude stenen, net waar persoonlijke behoefte naar is.

Warmte:

De stenen verwarmen het lichaam plaatselijk. Het stimuleert processen en kan daarom ontgiften, genezen, ontspannen, bewust maken. Het gebruik van veel stenen verhoogt de lichaamstemperatuur, wat aangenaam en verwarmend kan zijn en eerdergenoemde processen versterkt. Door de stenen op specifieke plaatsen te leggen kan het warmte effect ook doelbewust toegepast worden, bijvoorbeeld op knooppunten, aanhechtingen, koude plekken, en plaatsen die aandacht nodig hebben.

Gewicht:

De stenen, zeker de grotere, veroorzaken een zekere druk. Dit kan gezien worden als een langdurige compressie, een stretching. Ik kan een steen zó neerleggen, dat de cliënt het bewust ervaart. Ook het wegnemen van de steen veroorzaakt een gewaarwording. Bij massagetechnieken kan ik met minder druk werken en het gewicht en hardheid van de steen het werk laten aanvullen.

Hot Stone Massage

Massage:

De stenen gebruiken om te masseren. Ik werk dan met de warmte, bijvoorbeeld bij strijkingen, de hardheid, bijvoorbeeld wat diepere technieken, de gewaarwording, bijvoorbeeld het "lostikken" van knooppunten. Ook kunnen drukpunten bewerkt worden.
De stenen zijn gemaakt van basalt die zeer rijk zijn aan ijzer en magnesium. Hierdoor kunnen ze warmte zeer goed opslaan, vasthouden en geleidelijk weer afgeven.

De stenen zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van vorm, gewicht, warmtegeleiding en energieniveau, de stenen zijn licht, zacht(zo voelen ze aan) en heerlijk warm.

Ze hebben vervolgens eeuwenlang in de zee gelegen en danken daaraan hun mooie, gladde, ronde vormen.

De Indianen zeggen dan ook dat ze zijn gevormd door de vier elementen: aarde, wind, water en vuur.

 

.

© TEXT AND GRAPHICS FRANCE